Villa van Waning

Herontwikkeling & restauratie rijksmonument

Het voormalig hoofdkantoor van de cementsteenfabriek Van Waning is een rijksmonument uit 1898. Het gebouw wordt getransformeerd tot een bijzondere horecagelegenheid met rondom terras. Een café met bar op de begane grond. Op de 1e verdieping het restaurant en 2e verdieping een multifunctionele ruimte voor bijeenkomsten en een logiesfunctie.

Het verhaal Van Waning

Op een voor velen verborgen plek aan de Nijverheidstraat 53 op het Eiland Feijenoord staat een karakteristiek rijksmonument uit 1898. Het verlaten kantoorgebouw van de Rotterdamsche Cementsteenfabriek Van Waning & Co wacht al sinds 1989 op een nieuwe bestemming.

Al in 2009 bedacht Vincent Taapken van New Industry het plan Villa van Waning. Het idee was om het karakteristieke gebouw langzaam geleidelijk om te toveren tot een ontmoetingsplek de wijk waar lekker eten en drinken, ambacht, vakmanschap, innovatie, experiment en samenkomen. Een fijne en aantrekkelijke plek voor iedereen in de wijk.


De afgelopen tien jaar zijn al diverse gesprekken, workshops en bijeenkomsten gevoerd. Er is veel enthousiasme, ons plan wordt gesteund en veel draagvlak heeft bij bewoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de buurt en in de stad.

Op dit moment wordt gezocht naar een horecaexploitant die samen de uitdaging aan wil gaan om een fantastische nieuwe bestemming te maken voor de stad!